
Vinkki:
Sopii kevään juhliin!
Peruna-juustoleipäsalaatti
Tarvitset:n. 6 hengelle
1 kg perunoita
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
noin 1/2 tl suolaa
250 g Haapalan maalaisjuustoleipää tai Erätuli-juustoleipää
noin 100 g rucolaa
kastike
2 tl kokojyväsinappia (Dijon)
1 1/2 rkl sitruunamehua
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1–2 tl sokeria tai hunajaa
suolaa
hieman mustapippuria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko pestyt perunat ja sekoita perunoiden joukkoon öljy ja suola. Paahda perunalohkoja uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä. Perunoiden paahtuessa sekoita kastike. Maista kastiketta ja säädä suolan, sokerin ja sitruunaisuuden suhde makuusi sopivaksi.
Kaada noin puolet kastikkeesta kuumien perunoiden päälle ja sekoita. Jäähdytä perunat.
Kuutioi juustoleipä ja revi rucola hieman pienemmäksi. Sekoita perunoiden joukkoon juustoleipä, rucola sekä loppu kastike.
Voit paahtaa perunat myös edellisenä päivänä. Säilytä maustetut perunalohkot jääkaapissa. Lisää juustoleipä, rucola ja loppu kastike vasta hetki ennen tarjoilua.
Resepti: Hannele Hyvärinen, Kokit ja Potit -blogista