Mustikkavaahtoa jälkiruokakulhoissa, missä koristeena mustikoita, leipäjuustoa ja keksi

Ihastuttaa juhlapöydän vieraat taatusti

Mustikkavaahto juustoleivällä ja ruismurulla

Valmistusaika: 3 h 30 min /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

4–6 annosta

2 ½ dl mustikoita (pakastemustikat käyvät hyvin)
2 dl kuohukermaa
noin 3 rkl hunajaa
1 liivatelehti (+ 1 rkl vettä)
4–6 ruistikkua (Kaesan kotileipomo)
noin 250 g Haapalan maalaisjuustoleipää tai Erätuli-juustoleipää
tuoreita mustikoita

Valmistus:

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat tarvittaessa ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Vatkaa kerma. Sekoita mustikkasose kermavaahtoon ja makeuta seos hunajalla.

Kuumenna tilkka (1 rkl) vettä ja liuota kuivaksi puristeltu liivatelehti veteen. Valuta nauhana vaahdon sekaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Jaa mustikkavaahto annosmaljoihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Murustele puolet ruistikuista ja ripottele muru mustikkavaahdon päälle. Lisää kuutioitu juustoleipä ja tuoreet mustikat sekä viimeistele annokset puolikkailla ruistikuilla.