Vinkki:

Täydellinen jälkiruoka kesän juhliin!

Karpalo-valkosuklaakakku

Valmistusaika: 30 min /
Vaikeusaste: Keskivaikea

Tarvitset:

Pohja:
1 kokonainen Haapalan maalaisjuustoleipä tai Erätuli-juustoleipä (500 g)

Täyte 1:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
4 rkl karpalohilloa
puolikas levy valkosuklaata
pari tippaa punaista elintarvikeväriä
3 liivatelehteä

Täyte 2:
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kinuskia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 liivatelehti

 

Valmistus:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vaniljavaahto ja jaa se kahteen osaan.

Rouhi valkosuklaa täytettä 1 varten.

Sekoita täytteiden aineet keskenään omissa astioissa.

Kun täytteet on sekoitettu, sulata liivatelehdet kuumaan, keitettyyn veteen. Voit liottaa kaikki 4 lehteä noin 0,5 dl vettä ja jakaa silmämääräisesti 1/3 liivateseoksesta kinuskitäytteeseen ja 2/3 karpalotäytteeseen. Muista lisätä liivate ohuena nauhana täytteisiin jatkuvasti sekoittaen.

Aseta juustoleipä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja lusikoi karpalotäytteestä puolet juustoleivän päälle. Lusikoi varovasti kinuskitäyte karpalotäytteen päälle. Varo sekoittamasta täytteitä toisiinsa. Viimeisenä lisää loput karpalotäytteestä ja tasoita pinta.

Anna hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa.

Kun kakku on hyytynyt, irroita se reunoista terävän veitsen avulla.

Koristele karpaloilla, sirottele päälle tomusokeria.

Sulata puolikas levy valkosuklaata mikrossa välillä sekoittaen. Lisää valkosuklaasula pursotuspussiin ja koristele kakun pinta mielesi mukaan.

Resepti: Jenna Leinonen, With All My Love -blogi