Juustoleipäburgerit tulisella hillokkeella

Vinkki:

Tee vegeversio jättämällä jauhelihapihvi kokonaan pois tai korvaamalla kasvispihvillä!

Juustoleipäburgerit

Valmistusaika: 30 /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

200 g Erätuli-juustoleipää
4 hampurilaissämpylää
noin 300 g naudan jauhelihaa (20%)
suolaa ja mustapippuria
4 rapeaa salaatinlehteä
4 rkl majoneesia

Marinoitu punasipuli
1 keskikokoinen punasipuli
3 rkl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
2 rkl sokeria tai hunajaa

Valmistus:

Tee ensin marinoitu punasipuli. Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Voit tehdä marinoidun punasipulin myös hyvissä ajoin etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa juustoleipä neljään osaan. Kuumenna grilli kuumaksi. Grillaa pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen. Grillaa nopeasti myös juustoleipä sekä sämpylät.

Kokoa hampurilaiset: laita sämpyläpohjan päälle majoneesia ja salaatinlehti. Lisää pihvi, juustoleipä ja marinoitua punasipulia.