Vinkki! Helpota seuraavan päivän ruoanlaittoa ja pilko kasvikset jääkaappiin valmiiksi.
Juustoleipä-kasvisvuoka
Tarvitset:250 g juustoleipää
1 kesäkurpitsa
1 purjo (vaaleat osat)
250 g kirsikkatomaatteja
1–2 paprikaa
1 kokonainen valkosipuli (voi jättää pois)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Yrttikastike:
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 pieni valkosipulinkynsi
hieman suolaa
ripaus sokeria
Kuutioi juustoleipä.
Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi puolikuiksi.
Halkaise purjo pitkittäin ja leikkaa noin 4 sentin paloihin.
Leikkaa myös paprikat suupalan kokoisiksi paloiksi.
Leikkaa valkosipulilta ”hattu pois” siten, että kynsistä leikkaantuu myös kärjet pois.
Laita uunivuokaan kaikki kasvikset.
Lisää öljy sekä hieman suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
Lisää juustoleipäkuutiot ja sekoita kevyesti.
Laita vuokaan myös valkosipuli leikkauspinta ylöspäin. Lorauta valkosipulin päälle vielä hieman öljyä.
Paista noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivat kypsiä. Kypsymisaika riippuu kasvisten koosta.
Tee yrttikastike juustoleipä-kasvisvuoan ollessa uunissa: Laita kaikki ainekset joko tehosekoittimeen tai kapeaan, sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Surauta tasaiseksi.
Laita kastike tarjolle juustoleipä-kasvisvuoan kanssa. Voit laittaa tarjolle myös sitruunalohkoja ja sormisuolaa.