
Vinkki! Täyte sopii myös erinomaisesti tacokuorien väliin. Valitse siis makusi mukaan pehmeät tortillaletut tai kovat tacokuoret.
Juustoleipätacot
Tarvitset:Resepti on neljälle.
250 g juustoleipää
1 rkl öljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
hieman chilijauhetta tai –kastiketta (voi jättää pois)
suolaa
valmiita tortillalettuja
2–4 avokadoa
pinaattia tai muuta salaattia
limetin lohkoja
tuoretta korianteria
Salsa:
3 tomaattia
1 salottisipuli
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria
hieman limetin mehua
Valmista ensin salsa. Voit myös halutessasi käyttää kaupan valmissalsaa. Hienonna tomaatit sekä salottisipuli aivan pieneksi.
Leikkaa joukkoon tuoretta korianteria.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja limetin mehulla. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
Viipaloi avokadot sekä lohko limetti.
Kuivaa juustoleipä talouspaperilla ja leikkaa juusto paloiksi.
Kuumenna öljy paistinpannulla.
Lisää juustoleipä sekä mausteet. Sekoita ja paista pari minuuttia.
Kokoa tacot: laita tortillaletun väliin salsaa, salaattia, avokadoa ja maustettua juustoleipää.
Viimeistele halutessasi tuoreella korianterilla. Voit vaihtaa korianterin lehtipersiljaan.