Gazpachoa ruukussa ja päällä juustoleipäkuutioita

Vinkki:

Koristele annokset korianteri- tai lehtipersiljasilpulla ja tietenkin juustoleipäkuutioilla!

Gazpacho juustoleipäkuutioilla

Valmistusaika: 30 min /
Vaikeusaste: Keskivaikea

Tarvitset:
1 keltasipuli tai pari salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
öljyä kuullottamiseen
n. 500 g kypsiä tomaatteja tai vastaava määrä murskattua tomaattia
1 reilun kokoinen tuorekurkku
1 paprika tai paahdettua säilykepaprikaa
pari reilua viipaletta vaalea leipää
½ dl oliiviöljyä
3 rkl limettimehua tai omenaviinietikkaa tai 1 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
korianteria tai lehtipersiljaa
Haapalan maalaisjuustoleipää tai Erätuli-juustoleipää
Valmistus:

Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla tai kattilassa pehmeäksi, mutta älä ruskista. Jos leivässä on kovia reunoja, poista ne. Murenna leipä kulhoon ja lisää hiukan vettä, jotta leipä pehmenee.

Kalttaa tomaatit. Tee viilto tomaatteihin ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin kuoret irtoavat. Kannattaa käyttää ylikypsiä tomaatteja. Ennen kalttaamista leikkaa kovat kannat pois, voit poistaa myös siemenet. On helpompaa korvata tomaatit valmiilla tomaattimurskalla, varsinkin jos tekee ison annoksen.

Paloittele kurkku. Poista paprikasta siemenet ja paloittele se. Paahda kuumalla pannulla, jotta saat hiukan paahtunutta väriä pintaan.

Laita tomaatit, kurkku, leipä, paprika ja sipulit tehosekoittimeen tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää öljy, viinietikka/viini/limettimehu, suola ja mausteet maun mukaan.

Säilytä kylmässä ja tarjoile kylmänä.