Juustoleipä-savulohipiirakka, josta leikattu yksi palanen eri lautaselle

Vinkki:

Piristä pakkaspäiviä piirakalla!

Juustoleipä-kylmäsavulohipiirakka

Valmistusaika: 60 min /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

pohja
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g voita
2 rkl vettä

täyte
250 g juustoleipää
150 g kylmäsavulohta
½ purjo (valkoinen osa)
3 dl kermaa TAI maitoa
3 kananmunaa
½ tl suolaa
hieman mustapippuria
½ dl tilliä silputtuna

Valmistus:

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinapalloksi. Jauhoita piirakkavuoka tarvittaessa. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla pohjaan reikiä. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta pohja jääkaapista uuniin ja esipaista noin 5 minuuttia.

Kuutioi juustoleipä, suikaloi purjo ja kylmäsavulohi. Laita esipaistetun pohjan päälle ensin purjo, sitten kylmäsavulohi ja lopuksi juustoleipäkuutiot.

Riko kerman joukkoon kananmunat, lisää tilli, pippuri ja suola. Sekoita. Kaada seos täytteen päälle. Paista noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.