Vinkki: 

Voit tehdä tuoreesta korianterista ja öljystä tahnan. Mausta tahna maun mukaan suolalla, sitruunamehulla ja sokerilla.

Juustoleipää intialaisittain

Valmistusaika: 60 min /
Vaikeusaste: Melko helppo

Tarvitset:

3 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 salottisipuli
2 rkl voita tai öljyä
1 ½ tl garam masala -maustetta
800 g (2 prk) tomaattimurskaa
2–3 dl vettä
8 vihreää kardemumman kotaa
1 kanelitanko
6 kokonaista neilikkaa
1 ½ tl sarviapilan siemeniä
1–2 tl chilikastiketta (esim. Sriracha)
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
1 dl kermaa
200 g Haapalan maalaisjuustoleipää tai Erätuli-juustoleipää kuutioituna

Tarjoiluun:

riisiä
cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria

Valmistus:

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, tuore inkivääri ja salottisipuli. Kuullota sipuli voissa tai öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää garam masala ja anna mausteen avautua.

Lisää tomaattimurska ja vesi. Lisää myös mausteet suolaa ja hunajaa lukuun ottamatta. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 45 minuuttia.

Paseeraa halutessasi kastike. Painele tomaattikastiketta tiiviisti siivilää vasten. Siivilään jäänyt tomaatti-mausteseos saa olla kuivahkoa.

Lisää kastikkeeseen suola, hunaja ja kerma. Sekoita juustokuutiot kastikkeeseen ja lämmitä. Tarjoile riisin kanssa. Tarjoa lisänä cashewpähkinöitä ja tuoretta korianteria.