
Vinkki:
Katso koko juhlamenu!
Lakkajäädyke juustoleivällä ja suolakaramellikastikkeella
Tarvitset:6-8 annosta
jäädyke
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl tomusokeria
2 kananmunan valkuaista
2 kananmunan keltuaista
300–400 g lakkoja
noin 200 g juustoleipää
suolakaramellikastike
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
noin ½ tl hienoa merisuolaa
Paseeraa marjat huolellisesti. Säästä muutama marja koristeeksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaisten joukkoon tomusokeri lisää vaalean vaahdon joukkoon marjasose. Vaahdota kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja nostele varovasti valkuainen jäädykemassan sekaan.
Kaada massa noin litran vetoiseen vuokaan, kääri kelmuun ja jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Valmista karamellikastike sekoittamalla valmiiseen karamellisoituun kondensoituun maitoon suolaa. Lämmitä kastiketta halutessasi.
Kumoa jäädyke lautaselle, koristele lakoilla ja tarjoile juustoleivän ja suolakaramellikastikkeen kanssa.